Direct naar de inhoud.

Waarschuwing voor zware Sinterklaasstorm

  • door:
  • op:

stormWEERONLINE – Windstoten tot 130 km/u, Mogelijk zelfs windkracht 11 op de Wadden, Voor eerst sinds 2002 twee zware storen in 1 jaar

Ten zuiden van IJsland ontwikkelt vandaag een krachtige stormdepressie. Op de feestdag van de goedheiligman doet de storm ons land aan. Volgens de meteorlogen van weeronline.nl is het systeem is in de middag  op zijn hevigst. In het noordwestelijk kustgebied is kans op een zware westerstorm. Daarnaast is kans op zeer zware windstoten tot 130 km/uur.

Het zou voor de eerste keer sinds 2002 zijn dat we in 1 jaar twee zware stormen meemaken. Op 28 oktober had Nederland zelfs te maken met een zeer zware storm waarbij de uurgemiddelde windkracht uitkwam op 11 Beaufort. Toen werden windstoten van 152 kilometer per uur genoteerd.

Mogelijk windkracht 11 op Wadden

Morgenochtend neemt de wind al snel toe in kracht.  In de tweede helft van de ochtend begint het in het Waddengebied te stormen, windkracht 9.  Begin van de middag wakkert de wind verder aan. Het hele noordwestelijk kustgebied heeft dan te maken met storm of zware storm, windkracht 9 of 10. Op de Waddeneilanden behoort een kortstondige windkracht 11 zelfs tot de mogelijkheden.
Ook in het binnenland waait het flink, windkracht 6 tot 7. Eind van de middag draait de wind naar het noordwesten en begint de storm te luwen. Het blijft echter nog lang onstuimig.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal