Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP steunt idee onderzoek treinstation aan stationslaan

Evert-Idema-SP-StadskanaalSTADSKANAAL – Tijdens de raadsvergadering op 25 november j.l. liet wethouder Bessembinders weten dat het treinstation op het voormalige Philips-terrein komt. D66 en SP plaatsten daar hun vraagtekens bij. SP Raadslid Evert Idema is voorstander om een volksraadpleging te houden om te peilen waar de Stadskanaalster bevolking het station wenst.

Idema: “Een groot voordeel bij het plaatsen van een station aan de Stationslaan is dat het dichtbij het Ubbo Emmius komt te liggen. En vanuit de Stationslaan is het zeer gemakkelijk het centrum te bereiken. Een nadeel echter is dat het in de direkte omgeving van een woonwijk is met mogelijk overlast. Dit probleem is minder nadrukkelijk aanwezig bij het plaatsen van het station op het oude Philips-terrein, waar ook meer mogelijkheden voor parkeerplaatsen zijn”.

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.