Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bé wever is de Veendammer van het jaar geworden

Bé wever (foto: facebook Bé Wever)

Bé Wever (foto: facebook Bé Wever)

VEENDAM – Bé Wever, dé persoonlijkheid uit de Veendammer uitgaanswereld en popscene, is tot Veendammer van het jaar 2013 uitgeroepen. De eretitel werd hem gisterenavond, uit handen van juryvoorzitter Ankie Beenen, uitgereikt tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Veendam. Bé Wever is al vanaf begin jaren 70 actief in de Veendammer (uitgaans) samenleving. Je kunt rustig stellen dat iedereen hem wel een keer ontmoet heeft.

Bé brengt jong en oud door muziek bij elkaar. Stond vele jaren achter de tap bij Veendammer horeca gelegenheden en sloeg een brug tussen de diverse stromingen, generaties en culturen die in de Parkstad circuleren. Hij is een graag geziene man die altijd even tijd voor zijn klanten/vrienden vrijmaakt door middel van een luisterend oor. De laatste jaren steekt hij veel tijd in het thema ‘bruisend Veendam’ en is hiermee de ambassadeur van het uitgaansleven geworden, denk hierbij aan Night of the guitar, VeenRock, Flower Powerpop etc. – Bé Wever is de zevende Veendammer die (zeer terecht) de eretitel is verleend. Bart Kloosterhuis, Wim Dussel, Bert Kraan, Ina Norder, Thomas Kaldijk en Lubertus Leutscher gingen hem voor.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.