Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inrichting polikliniek en hal Refaja gemoderniseerd

IMG_9461STADSKANAAL – De afgelopen weken heeft een aantal publieke ruimtes van het Refaja ziekenhuis een makeover gehad. Diverse gangen in de polikliniek zijn glad gestuukt en van een aansprekende kleur voorzien. Op drie plekken zijn levensgrote foto’s uit de omgeving van Stadskanaal op de muur bevestigd. Eyecatcher is de afbeelding van 8,39×250 meter van Lakenvelder koeien bij Onstwedde van de onlangs overleden fotograaf Antoine van der Maesen.

IMG_9439De hal van het ziekenhuis heeft eveneens een metamorfose ondergaan. In plaats van een grijze bakstenen muur, zien de binnenkomende bezoekers nu een collage van frisse foto’s en een grote lijst, waarin de ziekenhuisroutes en een groot tv scherm zijn gevat.

Ook in de polikliniek zijn alle wachtkamers voorzien van tv schermen. Hierop kan de wachtende patiënt informatie van het ziekenhuis lezen, maar ook programma’s volgen die de wachttijd wat sneller laten gaan.

De Stichting Vrienden van het Refaja
De metamorfose van de ziekenhuisruimtes en de aanschaf van de tv-schermen is gerealiseerd met behulp van een substantiële bijdrage uit een legaat van de Stichting Vrienden van het Refaja.

Het doel van De Stichting Vrienden is het verblijf van de patiënt in het ziekenhuis waar mogelijk wat te veraangenamen. Om die reden zorgt De Stichting Vrienden voor allerlei voorzieningen en attenties die de patiënt wat afleiding en ontspanning kunnen bieden.

IMG_3126

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.