Direct naar de inhoud.

Eerste aanbod van het Vrijwilligerscollege Stadskanaal

1142859_ foto VCSTADSKANAAL – Na de lancering met een workshopcarrousel voor bestuurvrijwilligers gaan deze maand de eerste activiteiten daadwerkelijk van start van het Vrijwilligerscollege Stadskanaal. 

Leren van elkaar, dat is het vrijwilligerscollege. Vrijwilligers beschikken over een schat aan kennis, vaardigheden en talenten. Het vrijwilligerscollege boort al deze kennis en talenten aan zodat vrijwilligers(organisaties) daarvan kunnen profiteren. Omdat de trainingen door vrijwilligers worden uitgevoerd zijn ze laagdrempelig en flexibel. Het vrijwilligerscollege biedt vrijwilligers zo een nieuwe manier van persoonlijke ontwikkeling.

Het aanbod bestaat uit verschillende workshops en cursussen. Op 19  februari wordt een workshop ‘ Brand in m’n hoofd’  aangeboden voor organisaties die werken met vrijwilligers met ADHD of autisme. Deze groep vrijwilligers beschikt vaak over bijzondere talenten die, als ze goed worden ingezet, erg waardevol kunnen zijn voor een organisatie. Verder staan de komende weken  een workshop fondsenwerving, een cursus vrijwilligersbeleid en een talententraining op stapel. De talententraining is bedoeld voor vrijwilligers die hun eigen passies en talenten willen ontdekken.

Alle informatie over het aanbod van het vrijwilligerscollege is te vinden op de website van het vrijwilligerscollege (www.vrijwilligerscollege-stadskanaal.nl). Het vrijwilligerscollege is een project van het VIP! Stadskanaal en wordt mogelijk gemaakt dankzij het Skanfonds.

Eén reactie op “Eerste aanbod van het Vrijwilligerscollege Stadskanaal”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-