Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Valentijn wordt Falentijn door mobiele telefoon

ScreenshotMEDIA – Uit een recent onderzoek dat werd uitgevoerd blijkt dat ongeveer 15% van de ondervraagden wel eens relatieproblemen ondervond naar aanleiding van een verkeerd tekstbericht of sms’je. Aan het onderzoek deden 638 bezoekers van de website mee.

In bijna alle gevallen dat er relatieproblemen ontstonden, kwam dit doordat de persoon in kwestie een bericht verstuurde naar de verkeerde persoon. In enkele gevallen ontstonden de problemen doordat een bericht te laat of helemaal niet aankwam.

Ook geeft bijna 80% van de ondervraagden aan zich te ergeren aan de werking van de autocorrectie- en woordenboekfuncties op mobiele telefoons. In minder dan 15% van de gevallen had iemand de autocorrectie- en/of woordenboekfunctie op zijn of haar telefoon nog ingeschakeld staan. Het is opvallend dat ook de mensen die gebruikmaken van deze functies in de meeste gevallen niet tevreden zijn over de werking ervan.

Ook werd er gevraagd naar specifieke vervelende foute correcties. Hier werd opvallend vaak het woord ‘kus’ genoemd, dat in ‘jus’ verandert. Er werden ook leuke voorbeelden genoemd van situaties waar het mis ging. Zo moest iemand zich beroepen op de autocorrectie toen hij zijn vriendin “He saai, heb je zin om dit weekend iets leuks te doen?” stuurde. De autocorrectie had de naam ‘Rachel’ veranderd in ‘saai’. Ook joeg een dame haar vriend de stuipen op het lijf toen ze “Zullen we vanavond een kindje maken voor onze vakantie?” stuurde. Hier werd het woord ‘lijstje’ veranderd in ‘kindje’.

Ruud van Boekel: “Ben je dit jaar van plan iemand een Valentijnwens te sturen via je telefoon? Let er dan dus vooral goed op dat je het bericht naar de juiste persoon stuurt, maar het is ook aan te raden de autocorrectie- en/of woordenboek functies uit te schakelen en goed te controleren of het bericht wel is aankomen.”

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.