Direct naar de inhoud.

Kabouter Plop en Kabouter Dana in de S-Express

  • door:
  • op:
Kabouter Dana
Kabouter Dana

RTVS [ door Dorien Franken ] – Zaterdag 8 maart 2014 speelde Kabouter Plop in het Geert Teis theater in Stadskanaal. Speciaal voor deze gelegenheid mochten we vrijdagavond al even met de hoofdrolspeler, Kabouter Plop, bellen in de uitzending van het vrijdagavond programma de ‘S-Express’.

Maar dat was niet de enige kabouter in de S-Express, er was ook een klein zevenjarig kaboutertje uit Ter Apel. Dana Versteeg was tijdens carnaval in Ter Apel zo mooi verkleed als kabouter Kwebbel dat we haar gevraagd hebben om ons te helpen bij het interview met Kabouter Plop.

PlopKabouter Plop vertelde ons eerst over de reis van BelgiĆ« naar Stadskanaal, hij vond dat toch wel erg lang en was van plan om lekker in de auto te gaan slapen. Ook vertelde Plop ons over de voorstelling in het Geert Teis theater. Samen met zijn vrienden Kwebbel, Lui en Klus zou hij spannende avonturen beleven achter het kleine kabouterdeurtje in de speelgoedwinkel.Daarna was het de beurt aan Dana om haar vragen te stellen. Haar eerste vraag was; Waarom heet Plop Plop. Kwebbel heet Kwebbel omdat ze zo graag kwebbelt, Lui is lui en Klus houdt van klussen… Maar waarom heet Plop nou Plop?

Daar had Plop een logisch antwoord op; hij hield namelijk erg veel van Plopmelk en als je de dop van het flesje Plopmelk openmaakt, maakt dat een “ploppend” geluidje. Vandaar dus zijn naam Plop. Dana vroeg vervolgens wat het lievelingseten van Plop was. Dana vertelde voor de uitzending al dat ze dacht dat dit Plopkoeken zouden zijn. En ze had helemaal gelijk.

De laatste vraag die Dana stelde ging over de muts van kabouters, want waarom dragen alle kabouters eigenlijk een kaboutermuts (ook Dana die in haar kabouterkostuum in de studio zat). Plop kon hier heel kort over zijn; “Heb je wel eens een kabouter zonder muts gezien?” “Nee”, zei Dana giechelend. Plop gaf aan dat dat er ook niet uitziet en dat daarom alle kabouters een muts dragen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal