Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente, politie en Drouwenerzand gaan verkeersveiligheid aanpakken

Drouwenerzand_Attractiepark,_NLDROUWENERZAND – Het bezoekersaantal van Attractiepark Drouwenerzand aan de Gasselterstraat in Drouwen is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Een positieve ontwikkeling voor het toerisme in Borger-Odoorn. De toename zorgt echter ook voor meer verkeer rond het park. Bij de politie, gemeente Borger-Odoorn en attractiepark Drouwenerzand komen structureel klachten binnen over de verkeersveiligheid rondom het pretpark.

Omdat veiligheid in het verkeer voor iedereen van belang is, hebben deze partijen de handen ineen geslagen om de problemen op een effectieve en vooruitstrevende manier aan te pakken. Zo wordt het moeilijk gemaakt om bij het park in de berm te parkeren en krijgen de bestuurders die dit toch doen, van de politie een proces verbaal. De plannen worden voor de start van het nieuwe seizoen, op 5 april a.s., uitgevoerd.

Drouwenerzand AttractieparkNiet meer parkeren in de berm
Veel bezoekers van het attractiepark parkeren hun voertuig aan beide kanten van de weg in de berm of half in de berm ter hoogte van het attractiepark. Hierdoor is de weg aan beide kanten een stuk smaller en is het erg krap om een tegemoetkomend voertuig te passeren. Ook maken de geparkeerde voertuigen de weg erg onoverzichtelijk. Bezoekers moeten om de auto’s lopen om bij het attractiepark te komen. Er ontstaat daardoor een gevaarlijke situatie voor bezoekers en passanten. Daarnaast hebben omwonenden hinder van de geparkeerde voertuigen. Zij geven aan de Gasselterweg liever niet te gebruiken, omdat ze zich er niet veilig voelen en bang zijn voor betrokkenheid bij een ongeval. De gemeente Borger-Odoorn en Attractiepark Drouwenerzand zorgen samen voor het planten van bosschages lang de weg ter hoogte van het attractiepark. Hierdoor is moeilijk daar in de berm te parkeren.

Proces verbaal bij fout parkeren
Er gold al een parkeerverbod voor de bermen rondom het park. De politie blijft handhaven. Mocht er, ondanks de begroeiing in de berm, toch geparkeerd worden, dan deelt de politie boetes uit.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.