Direct naar de inhoud.

Creatieve ochtend in buurtcentrum Maarsstee succesvol

  • door:
  • op:

CreateamSTADSKANAAL – Op woensdag 9 april a.s. is er weer een creatieve ochtend in Buurtcentrum Maarsstee. De aanvang is 09:30 uur en de kosten zijn € 2,50 (inclusief koffie en alle materialen). Er worden dan een hanger en een tafellamp voor Pasen gemaakt. En er is een Paasverrassing. De ochtend duurt tot ongeveer 11:30 uur.

‘In 2012 heeft Buurtcentrum Maarsstee het initiatief genomen om vier tot zes activiteiten willen organiseren, waarvan de kosten laag zijn. Activiteiten die voor iedereen betaalbaar zijn, maar niettemin ook voor iedereen toegankelijk zijn. Tegenwoordig zijn er veel mensen die weinig geld te besteden hebben. Ontmoeting en kennismaking van mensen wordt de komende periode steeds belangrijker, omdat de mensen meer op elkaar zijn of worden aangewezen. Of we nou willen of niet, dat is wel hoe de vlag erbij hangt. Op dat sociale aspect willen we extra investeren.’ zegt Gerrit Bruggink, voorzitter van het buurtcentrum.

Vier creatieve vrouwen uit de wijk, Bertha Haverkamp, Mettie Groenbroek, Siena Dijkstra en Anneke Roossien hebben hun taak vol overgave opgevat. Er zijn nu vijf succesvolle ochtenden geweest waar variërend 20 tot 40 vrouwen hebben deelgenomen. Er zijn een kerstkrans, een hart of roos van knopen, een sleutelhanger, kerstkaarten en een tulpenvaas met echte tulpen gemaakt. De initiatiefnemers helpen de deelnemers daar waar nodig.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal