Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Boen eerste gast van het nieuwe netwerkcafé VrijUit

Wethouder Boen. (f: netwerkcafé Vrijuit)

Wethouder Boen. (f: netwerkcafé Vrijuit)

MUSSELKANAAL – Gisteren vond in buurthuis de Stobbe in Musselkanaal het éérste netwerkcafé ‘VrijUit’ plaats voor vrijwilligers in een uitkeringssituatie. Onderwerp van deze avond was de participatiewet die op 1 januari 2015 van kracht wordt. En vooral: wat gaat deze wet betekenen voor mensen met een WWB uitkering? Hoewel nog maar vier weken wethouder, was de uitleg van Francis Boen (PvdA) over de nieuwe participatiewet en over de nieuwe bijstandswet helder en duidelijk.

“Hoewel er altijd een vangnet zal zijn worden mensen meer zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de eigen problemen”. Na de inleiding ging de zaal – er kwamen zo’n dertig belangstellenden op het eerste netwerkcafé af – uitgebreid in discussie met de wethouder over o.a. de tegenprestatie en de rol van het TDC (Training/Diagnose Centrum). Daarbij werden de nodige ervaringen uitgewisseld, waarvan zoals wethouder Boen het omschreef ook de gemeente het nodige kan leren. “Niet alleen de uitkeringsgerechtigden zullen een omslag in het denken moeten maken, dit geldt ook voor de gemeente: minder loketfuncties, meer inhoud en maatwerk”.

Met een tevreden gevoel keek voorzitter Hilda Molenaars terug op het eerste netwerkcafé. Het is de bedoeling dat deze na de zomer een maandelijks vervolg krijgt. Het netwerkcafé ‘VrijUit’ is een platform van en voor uitkeringsgerechtigden die ervaringen willen delen, hun netwerk willen uitbreiden en informatie willen over (vrijwilligers)werk en uitkering. Voor meer informatie (nieuwe vrijwilligers zijn welkom) kan contact worden opgenomen met Hilda Molenaars, tel. 06-23316629.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.