Direct naar de inhoud.

VVV Veenkoloniën geeft onze regio een (heerlijke) geur

Nathanja Mulder (rechts)
Nathanja Mulder (rechts)

STADSKANAAL – Gisterenavond tijdens de S-express uitzending rook het wel heel erg lekker in de radiostudio van RTV Stadskanaal. Wat was er aan de hand? In het 3e uur van de infotainmentshow was Nathanja Mulder onze speciale gast om eens te komen vertellen over het VVV-Veenkoloniën punt. Hiervoor nam ze de ‘geuren’ mee van de streek!

In Stadskanaal weten we natuurlijk alles van het VVV-Westerwolde, maar omdat Stadskanaal een veenkoloniale plaats is leek het ons best leuk om nu ook eens kennis te maken met het VVV-Veenkoloniën! De regio loopt van Musselkanaal, Stadskanaal, Pekela, Veendam via een stukje Winschoten naar Menterwolde. Best groot dus. Wie heeft er niet eens gehoord van de opmerkingen: Veendammer Wind, Muntendammer Kouvreters, Winschoter Tellerlikkers en Pekelder Roegbainders?

Alle streekgeuren
Alle streekgeuren

Nathanja nam van elke plaats een flesje mee met hierin de lokale geur. Deze geuren werden natuurlijk één voor één getest door onze kundige dames van het RTVS-geurpanel (jammer dat Gerrie Kremer er gisteren niet bij was ;-)). Programmamakers Dorien Franken, Alex Bos en Bert Jan Brinkman gaven vervolgens een eindcijfer. Uiteindelijk werd de winnaar de ‘stoere’ geur uit Pekela!!

We hebben een winnaar
We hebben een winnaar

Gemist? De geurentest wordt vanmiddag nogmaals uitgezonden tussen 17.00 uur en 18.00 uur. Hierin hoor je natuurlijk ook alles over het VVV Veenkoloniën en waar de geuren te koop zijn. Het geld is voor het goede doel..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-