Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ellen Foley with band bij Bruinsma Stadskanaal

Poster Ellen Foley 14 nov 2014STADSKANAAL – Zangeres Ellen Foley komt naar Stadskanaal. Op vrijdagavond 14 november geeft ze een concert in Sportcentrum Bruinsma aan de Navolaan. Hier is het showtime vanaf 20.30 uur!

Ellen Foley is in ieders geheugen gebrand door het stuk zang dat begint met “Stop Right There! I Wanna Know Right Now …”, dat ze zong in duet met Meatloaf.Van het album waar “Paradise By The Dashboard Light” op prijkte werden meteen meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht, volgens sommige bronnen daarmee meteen het best verkochte album ooit. Ellen koos, ondanks dit succes, voor de moeilijke weg, trad niet op in de videoclip van die song maar scoorde als solo-artieste nummer één hits (ook in België en Nederland) met o.m. “What’s A Matter Baby” en “We Belong To The Night”, songs die nog wekelijks op radio te horen zijn.

Ze had een stormachtige relatie met Mick Jones van The Clash die haar tweede solo-album produceerde en die met haar o.m. het duet “Hitsville U.K.” op het “Sandinista” album van The Clash opnam en over haar de song “Should I Stay Or Should I Go” schreef.
Ze leverde ook belangrijke vocale bijdragen op o.m. de albums “You’re Never Alone With A Schizophrenic” van Ian Hunter en “Body And Soul” van Joe Jackson.
Ellen Foley was eigenlijk actrice van opleiding en kreeg gaandeweg belangrijker rollen aangeboden in zowel films (Tootsie, Cocktail, Fatal Attraction, Married To The Mob, …) en op Broadway, waar ze diverse hoofdrollen vertolkte in langlopende en succesvolle musicals.

Ellen Foley

Ellen Foley

Eind jaren ’80 was Ellen de voornaamste stem in het Pandora’s Box project van Jim Steinman. De schrijver Doug Bernstein bleek, na talloze amoureuze avonturen, de man van haar leven. Ze trouwde met hem, kreeg 2 zonen en gaf een tijdlang absolute prioriteit aan haar gezin. Via het Belgische Song City kreeg ze de microbe van zingen en songs schrijven weer helemaal te pakken. Ellen heeft nu terug een eigen band (Ellen Foley and The Worried Men), nam een nieuw studioalbum op (“About Time” – release in de Benelux op 25/09/2014) en er komt een boek over haar leven (“Stop Right There!” – EIC Books).

Ellen speelt ook nog een hoofdrol in de film “Lies I Told My Little Sister” (2014) en komt naar België en Nederland op tournee (Europese première) in november 2014.In Stadskanaal kun je haar bewonderen bij Bruinsma. Op 14 november!

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.