Direct naar de inhoud.

Kwestie Pagecentrum achter gesloten deuren

  • door:
  • op:
Zwembad Pagecentrum (F: RTV1)

STADSKANAAL – De erfpachtkwestie rondom het Pagecentrum wordt maandagavond besloten behandeld na afloop van de gemeenteraadsvergadering. Dat is uit betrouwbare bron vernomen. De partijen SP en PvdA  wilden dit graag openbaar behandelen tijdens de raadsvergadering maar het College heeft besloten dit ‘apart’ te willen bespreken.

Het Collega zal de raad nu informeren in besloten vorm over de erfpachtovereenkomst. Deze overeenkomst zou het mogelijk maken dat verenigingen en instellingen die gebruik maken van de twee huidige zwembaden dit ook in de toekomst kunnen blijven doen. Dat laatste is nu allerminst zeker want de eigenaar van het Pagecentrum wil drastisch gaan verbouwen.

Stichting DWS (mensen met spieraandoening) heeft het zekere voor het onzekere genomen en is inmiddels al uitgeweken naar het zwembad bij sportcentrum Bruinsma. Twee andere verenigingen hebben aan de noodrem getrokken en willen dat de gemeenteraad ingrijpt nu het nog kan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal