Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kwestie Pagecentrum achter gesloten deuren

Zwembad Pagecentrum (F: RTV1)

STADSKANAAL – De erfpachtkwestie rondom het Pagecentrum wordt maandagavond besloten behandeld na afloop van de gemeenteraadsvergadering. Dat is uit betrouwbare bron vernomen. De partijen SP en PvdA  wilden dit graag openbaar behandelen tijdens de raadsvergadering maar het College heeft besloten dit ‘apart’ te willen bespreken.

Het Collega zal de raad nu informeren in besloten vorm over de erfpachtovereenkomst. Deze overeenkomst zou het mogelijk maken dat verenigingen en instellingen die gebruik maken van de twee huidige zwembaden dit ook in de toekomst kunnen blijven doen. Dat laatste is nu allerminst zeker want de eigenaar van het Pagecentrum wil drastisch gaan verbouwen.

Stichting DWS (mensen met spieraandoening) heeft het zekere voor het onzekere genomen en is inmiddels al uitgeweken naar het zwembad bij sportcentrum Bruinsma. Twee andere verenigingen hebben aan de noodrem getrokken en willen dat de gemeenteraad ingrijpt nu het nog kan.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Kwestie Pagecentrum achter gesloten deuren

 1. Zou het overteerbaar vinden, als de gemeente Stadskanaal niet zou ingrijpen. Een gemeente zoals Stadskanaal, moet toch in staat zijn te strijden voor recreatieve voorzieningen. …….in het verleden is er al heel veel verkwanseld , zelfs een openlucht bad, moet in stand worden gehouden door vrijwilligers. ….anders gaat hij dicht. Ze moeten eens kijken naar hun buurgemeente Nieuw Buinen, daar zijn ze veel actiever.

 2. Het was al veel eerder bekent dat gemeente Stadskanaal graag van het Pagedalcentrum afwilde.
  Dat zal maar zo zijn omdat de kwestie , toen in aanbouw, met de toen zittende burgemeester,gemeente secretaris en de bouwonderneming een vervelende kwestie hadden over de centjes. Volgens mij en ik benadruk ;weet het niet zeker;wat er toen speelde. Dat die kwestie nog steeds niet goed is opgelosd. En zo in de doofpot gaat verdwijnen. Maar dat kun je natuurlijk aan de nu zittende bewindslieden vragen. En die zullen natuurlijk nog bekennen en onkennen. Ja dat is politiek.

 3. Het zal heel treurig zijn dat wij als groep die zo hard de therapie nodig hebben het niet meer kunnen krijgen. Ik hoop dat de cliënten van Fysiotherapie mantingh centrum spoedig weer terug kunnen naar het tropisch zwembad,want er zijn nu eenmaal oefeningen die in het tropisch zwembad beter gaan.
  Gemeente onze lot ligt in jullie handen zorg er voor dat wij weer terug kunnen en onze therapie weer kunnen doen.

 4. Het is schandalig dat in Stadskanaal geen gelegenheid meer is tot zwemmen. Dit geld vooral voor degene die tengevolge van een handicap er niet zonder kunnen.
  Trouwens ik vind het ook heel erg fout van de Broeders dat ze dit gaan doen.Maar ja ,bezuiniging over de rug van de inwoners is tgenwoordig in.Gemeente Stadskanaal SCHAAM JE HIERVOOR.

 5. Ben nu wel benieuwd wat de beheimzinnige bijeenkomst tot stand heeft gebracht. Met andere woorden colege kom UIT DE KAST en maak bekent wat er achtergesloten deuren is besloten. Wat ju!lie nu doen is niet democraties en brengt geen vertrouwen uit naar de inwoners cq gebruikers van het pagebad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.