Direct naar de inhoud.

Schaaktoernooi in de stoomtrein: denken onder Stoom

  • door:
  • op:

OLYMPUS DIGITAL CAMERASTADSKANAAL – Op woensdag 15 oktober vindt er bij Museumspoorlijn S.T.A.R. de tweede editie van het het tweede ‘S•T•A•R 55+’ Schaaktoernooi plaats. Dit toernooi wordt georganiseerd door Schaakclub Veendam. Uniek aan dit toernooi is dat het in de rijdende stoomtrein plaatsvindt.

De doelstelling van het toernooi is het stimuleren van ouderen om in beweging te blijven. Ook het beoefenen van een denksport draagt daar meer aan bij dan men op het eerste gezicht zou denken. Er wordt gespeeld in 5 ronden, Vier ronden worden in er rijdende trein gespeeld; voor de laatste ronde wordt gespeeld in het museum van de S.T.A.R. bij het station Stadskanaal.

Reguliere ritten
Het toernooi vindt plaats tijdens een reguliere rijdag van Museumspoorlijn S.T.A.R. Publiek kan tegen betaling van een treinkaartje bij het evenement aanwezig zijn. Het toernooi begint om 10.30 uur en de prijsuitreiking is rond 17.45 uur.

Meedoen?
Meedoen met het toernooi is mogelijk. Maar vol is vol. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Museumspoorlijn S.T.A.R.: www.stadskanaalrail.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal