Direct naar de inhoud.

Succesvolle tv-komedie Kinderen geen bezwaar in theater Geert Teis

  • door:
  • op:
Theater Geert Teis en het Best Western Hotel (F: RTVS)
Theater Geert Teis en het Best Western Hotel (F: RTVS)

STADSKANAAL – De succesvolle tv-komedie Kinderen geen bezwaar krijgt een vervolg! Dit keer niet op televisie, maar in het theater! Producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment maakt een toneelkomedie van de VARA-serie, die na negen goed bekeken seizoenen helaas ten einde kwam in het voorjaar van 2013. De topcast bestaat uit de bekende acteurs Alfred van den Heuvel, Gürkan Küçüksenturk (beiden waren ook te zien in de tv-serie), Renée van Wegberg en Kiki Classen.

Hoofdrolspeler Alfred van den Heuvel vertelt over zijn rol van Gerard van Doorn: “Gerard is het leven zelf. In hem komen alle menselijke gebreken tot bloei, maar ook de menselijke grootheid.” Kinderen geen bezwaar is binnenkort bij u in de buurt te zien. Aanstaande vrijdag (17 oktober) staat de voorstelling in Theater Geert Teis te Stadskanaal.

Haye van der Heyden neemt het script en de regie van Kinderen geen bezwaar voor zijn rekening. De verhaallijnen en de personages zijn hem zeker niet vreemd, aangezien hij alle 210 afleveringen van de tv-serie schreef . “Ik vind het heel bijzonder weer aan de slag te gaan met Kinderen geen bezwaar”, aldus Haye van der Heyden. “Ik heb jarenlang met veel plezier aan de tv-komedie gewerkt en het was een uitdaging een leuk script te schijven dat de uitstraling van de serie behoudt maar tegelijkertijd ook goed in het theater past en iets nieuws brengt. Ik denk dat ik kan zeggen dat dit is gelukt!”

Het verhaal
Gerard (Alfred van den Heuvel) heeft een huisje gekocht in Frankrijk. Online en zonder het eerst te bekijken. Wanneer hij samen met Sinan (Gürkan Küçüksenturk) in Frankrijk aankomt, blijkt het een enorme bouwval te zijn. En Maud had hem nog zo gewaarschuwd… Zelf denkt Gerard de bouwval op tijd te kunnen opknappen. Sterker nog: hij wil er zelfs een restaurant beginnen. Samen met Sinan gaat Gerard aan de slag, afgeleid door de mooie Franse Isabelle (Renée van Wegberg) en geholpen door makelaar Kiki Classen, die ‘zichzelf’ speelt .

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV DommelGraaf & Cornelissen Entertainment, voorheen De Graaf & Cornelissen Producties, heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Volendam de Musical, De Zangeres zonder Naam en het succesvolle De Jantjes. Dit seizoen brengt de producent naast Kinderen geen Bezwaar de reprise van De Jantjes, de theaterhit Heerlijk duurt het langst met onder anderen Lone van Roosendaal en Chris Tates en het Franse chansonprogramma Vive la France.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal