Direct naar de inhoud.

ZPC Stadskanaal zwemt eerste competitieronde in Beilen

  • door:
  • op:
ZPC Stadskanaal zwemt eerste competitieronde in Beilen
ZPC Stadskanaal zwemt eerste competitieronde in Beilen

STADSKANAAL – Afgelopen zaterdag 11 oktober was het tijd voor ZPC Stadskanaal om zich als club te meten met de rest van de Nederlandse vereniging. Stadskanaal komt net als vorig jaar uit in de landelijke B-klasse en reisde door ziekte en blessures met 23 zwemmers naar Beilen af voor de eerste van de vier verenigingscompetitie wedstrijden.

Naast een geweldige sfeer werd er in totaal ruim 42 seconden harder gezwommen dan de ingeschreven tijden. Zo zwommen twintig van de drie├źntwintig zwemmers mee voor de punten en zwommen Jesper Boets, Eline Pathuis, Max Pathuis, Sander Glazenburg, Doo-Hwan van Gennip, Ilse Glazenburg en Jos Timmermans op 1 of meerdere afstanden meer dan 5 seconden van hun tijden af. Daarnaast zwom Gerko Wilkens voor het eerst de 100 meter vrije slag binnen de mijlpaal van 60 seconden en deed dit gelijk met een overtuigende 58.26.

Op zaterdag 15 november staat de tweede competitiewedstrijd op het programma en zullen de zwemmers van ZPC Stadskanaal in eigen huis de strijd aangaan tegen de klok.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal