Direct naar de inhoud.

Theater Geert Teis start met intieme toneelserie

  • door:
  • op:

Beeld ROODPALEIS - Onder een dak - (c) Mardoe PainterSTADSKANAAL – Sommige voorstellingen vragen om wat meer intimiteit, om een kleinere opstelling, zodat u de voorstelling op de beste manier kunt ervaren. Theater Geert Teis in Stadskanaal heeft drie toneelvoorstellingen geselecteerd waarbij de bezoeker plaatsneemt op een tribune op het podium zelf. De bezoeker zit dus letterlijk op het toneel en krijgt hierdoor alles van heel dichtbij mee. De drie voorstellingen zijn speciaal voor Stadskanaal en omgeving geprogrammeerd omdat zij gaan over herkenbare en actuele onderwerpen als de zorg voor onze ouderen, het leven op het platteland en liefde op latere leeftijd.

De eerste voorstelling uit deze reeks is Onder één dak van ROODPALEIS. Op donderdag 20 november (20.00 uur) staan zij in Theater Geert Teis. De Drentse toneelschrijver Jan Fabricius schreef precies honderd jaar geleden Onder één dak.

Dat klinkt als een hele tijd geleden, maar Fabricius’ werk is op dit moment ontzettend actueel. Het verhaal gaat over vier volwassen kinderen die voor een duivels dilemma komen te staan wanneer hun moeder overlijdt. Want wie ontfermt zich over vader? Geen van de kinderen staan te juichen om de oude man in huis te nemen. Loten lijkt de eerlijkste optie, maar is het ook de meest eerbare?

Het eveneens Drentse gezelschap ROODPALEIS heeft Onder één dak bewerkt tot een intieme tragikomedie met ijzersterke acteurs – onder andere Alina Kiers (De Bende) en Ben Smit (De Nije Man) – en een inventief gebruik van videobeelden. Dagblad van het Noorden gaf dan ook terecht vier sterren!

Meer informatie – over deze en de andere voorstellingen uit de serie – en kaarten à € 15,00 is te vinden op www.theatergeertteis.nl en via de Theaterkassa (0599 – 631 731). Overigens zijn de drie voorstellingen nog tot 20 november in serie te koop voor € 35,00-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal