Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gesprekken gemeentelijke herindeling in volle gang

 

Is dit misschien de oplossing?

Zo?

WINSCHOTEN – Voor de gemeente Oldambt begint de herindeling- discussie opnieuw. Volgende maand mag de gemeenteraad zich nogmaals uitspreken over de toekomst van de gemeente. Volgende week presenteert het College een notitie. Daarin wordt ingegaan op de actuele stand van zaken. Gisteren zijn de fractievoorzitters van de politieke partijen in Oldambt geïnformeerd over een vertrouwelijk gesprek op het provinciehuis, waarbij burgemeester Pieter Smit, commissaris van de Koning Max van den Berg en gedeputeerde Bote Wilpstra aanwezig waren. Duidelijk is dat Oldambt steeds geïsoleerder komt te staan in de regio nu de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde niet meer willen herindelen met Oldambt (A7 gemeente). Het is niet uitgesloten dat Oldambt, wat in het verleden (2010) al een gemeentelijke herindeling heeft ondergaan, zelfstandig blijft. Maar het is ook niet uitgesloten dat Oldambt beter zijn best moet doen om aansluiting te krijgen.

Zuid Groningen

In Veendam werd gisterenavond, tijdens de raadsvergadering, ook over de herindeling gesproken. De raad kan zich hier vinden in twee varianten: samengaan met Stadskanaal en de Pekela’s of samengaan met Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde/Slochteren. Het lijkt erop dat de Veendammer gemeenteraad de Provincie de knoop laat doorhakken want het blijft koffiedik kijken.

Of zo..

Of zo..

Gemeenten lijken zich ook meer te berusten in de gedachte van een nieuwe gemeente Vlagtwedde/Bellingwedde. In dat laatste geval zouden er niet twee maar vier nieuwe gemeenten  kunnen ontstaan in het gebied Zuid en Oost Groningen. “Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde”. “Veendam, Pekela’s en Stadskanaal”. “Oldambt”. “Vlagtwedde en Bellingwedde”. Grenscorrecties daargelaten. Voor 1 maart 2015 moet het bekend zijn hoe de herindelingen eruit komen te zien in onze provincie. Tot die tijd is alles nog mogelijk.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.