Direct naar de inhoud.

SP Stadskanaal wil huishoudelijke hulp met motie afdwingen

  • door:
  • op:

SP-LogoSTADSKANAAL – De SP Stadskanaal springt in de bres voor 1300 gezinnen die huishoudelijke zorg nodig hebben. De socialisten willen voorkomen dat de gemeente Stadskanaal de huishoudelijke hulp gaat afschaffen. De partij wil dit afdwingen doormiddel van een motie die maandagavond aanstaande wordt ingediend tijdens de raadsvergadering. Fractievoorzitter Evert Idema ziet zich gesterkt in de uitspraak van de rechter die een bejaard echtpaar in Dantumadeel in het gelijk heeft gesteld rondom deze kwestie.

De rechtbank ‘Noord Nederland’ te Groningen heeft hier onlangs vastgesteld dat een gemeente de steun niet mag staken als er vooraf geen gesprek heeft plaatsgevonden met de betrokkenen. De SP- Stadskanaal zegt dat hetzelfde in de gemeente Stadskanaal heeft plaatsgevonden. Wethouder Johan Hamster heeft nog geen reactie gegeven en bestudeert de gedane gerechtelijke uitspraak.

De raadsvergadering wordt aanstaande maandag weer in zijn geheel live uitgezonden via RTV Stadskanaal. De uitzending begint om 19.30 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal