Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zorggroep Leveste Middenveld moet driehonderd banen schrappen

Refaja ziekenhuis. (f: R. Wiekenkamp)

Refaja ziekenhuis. (f: R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Bij de ziekenhuizen van Leveste, in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen gaan ongeveer driehonderd banen verdwijnen. Op dit moment werken er drieduizend mensen bij de zorggroep.

Leveste heeft een tekort op de begroting van zestien miljoen euro, zegt woordvoerder Marcel Pater via RTV Noord en Drenthe. Zestien miljoen euro besparen komt omgerekend neer op driehonderd voltijdsbanen. Dat aantal staat niet vast, zegt hij, “het hangt af van andere maatregelen of dit getal verandert”.

Het personeel van het Refaja ziekenhuis is vorige week donderdag al geïnformeerd over het tekort. Gisteren volgde het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Woensdag krijgt het personeel in Emmen het te horen. De ziekenhuizen wijzen richting zorgverzekeraar Achmea. De forse bezuiniging zou te wijten zijn aan de harde opstelling van deze zorgverzekeraar. Die wil dat er minder zorg in de ziekenhuizen wordt verleend en meer bij de huisartsen in de regio.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.