Direct naar de inhoud.

Fitness voor mensen met een reumatische aandoening in Stadskanaal

  • door:
  • op:

PagecentrumSTADSKANAAL – Patiënten vereniging ReumActief groeit in een rap tempo. Momenteel telt de vereniging al meer dan 150 leden waarvan ruim 85 actief in beweging zijn. Op dinsdag 3 februari 2015 start ReumActief dan ook haar volgende beweegactiviteit in Stadskanaal.

Anita Sanders: ” We starten dan met fitness onder begeleiding voor mensen met een reumatische aandoening in het Pagedal te Stadskanaal. Bewegen is voor mensen met een vorm van reuma steeds belangrijker. Mede gelet op de steeds minder wordende mogelijkheden tot de onbeperkte fysiotherapie proberen wij een zo goed en gevarieerd mogelijk beweegprogramma aan te bieden. Bewegen is zeker bij reuma immers van een heel groot belang. Het zorgt ervoor dat spieren en gewrichten soepeler blijven en mensen met een reumatische aandoening langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en beter kunnen blijven functioneren”.
Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen met reuma veel baat hebben bij langdurige, intensieve fitness. Bij reuma zijn mensen snel geneigd stil te gaan zitten en het rustig aan te doen in verband met pijn en ontstekingen. Het tegenovergestelde blijkt dus veel effectiever. Langdurige fitness heeft positieve effecten op kracht, stevigheid en kwaliteit van gewrichten. Dit geldt voor zowel cardio- als krachttraining. Vooral in perioden met weinig actieve ontstekingen is fitness een absolute aanrader omdat je daarmee je weerstand verhoogt en zo een buffer opbouwt voor ‘zwaardere’ perioden. Belangrijk is wel dat er deskundige begeleiding aanwezig is en daar hebben we voor gezorgd.
Om deel te kunnen nemen aan de begeleide fitness op de dinsdagmiddag 14.30-15.30 uur moet u lid zijn of worden van ReumActief. Het lidmaatschap kost € 17,50 per jaar. Dit krijgt u o.a. als u bij Menzis verzekerd bent weer terug van uw zorgverzekeraar. De fitness kost € 17,50 per maand. Lijkt het u leuk om ook deel te gaan nemen aan de groepsfitness van ReumActief in het Pagedal of wenst u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Anita Sanders, T 06 25312009 of stuur een email naar info@reumactief.info-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal