Direct naar de inhoud.

Semslinietocht voor kanovaarders

  • door:
  • op:
Kanovaren in de Kanaalstreek
Kanovaren in de Kanaalstreek – (f: KVSO)

STADSKANAAL – In 1615 werd de grens, de Semslinie, tussen Drenthe en Groningen bepaald en in 1765 ging de eerste schop de grond in om het Stads-Musselkanaal tussen Bareveld en Ter Apel te graven. Dit kanaal werd de motor voor de sociaal en economische ontwikkeling van de Veenkoloniën. Voor die jubilea – 400 jaar Semslinie en 250 jaar het Stadskanaal – hebben er gedurende dit hele jaar allerlei festiviteiten plaats. Voor een van die festiviteiten neemt Kanovereniging Stadskanaal en Omstreken (KVSO) de organisatie op zich.

Op zaterdag 20 juni staat een prestatietocht voor kanovaarders gepland. De start is in Bareveld en de finishlijn is bijna 30 kilometer verder gepland in het centrum van Ter Apel. Tijdens de tocht zijn er, om te pauzeren, goede uitstapmogelijkheden in het centrum van zowel Stadskanaal als Musselkanaal. Onderweg passeren de deelnemers maar liefst er zes sluizen, die op die dag worden bediend door de sluismeesters van de Wedeka. Op één na vormen de bruggen geen barrière, daar moet worden ’gekluund’.

Stadskanaal en deel Semslinie (f: Altjo Wubbema)
Archieffoto RTVS – Semslinie  (f: Altjo Wubbema)

“Onze doelgroep zijn ervaren kanovaarders met eigen materiaal. Om die reden schrijven wij alle kanoverenigingen die zijn aangesloten bij het Watersportverbond en de Toeristische Kanobond Nederland aan”, aldus Erlinde Jager, voorzitter van de KVSO. “De tocht wordt opgenomen in het jaarprogramma van beide bonden. De stichting 205/400 en het Watersportverbond hebben beide al een bijdrage in de kosten van het evenement toegezegd”.

“Het zou mooi zijn als een lid van het College van B&W van Vlagtwedde in Ter Apel de deelnemers een medaille wil uitreiken. Als secretaris van de KVSO stuur ik binnenkort het college een uitnodiging”, aldus Take de Haan. Het bestuur verwacht tussen de 50 en 100 deelnemers. Mocht deze Semslinietocht een succes worden, dan overweegt de KVSO er een jaarlijkse traditie van te maken. Organisator Jaap Duit tevens bestuurslid van de KVSO is van mening dat dit gebied het meer dan waard is om ook door de kleine vaarrecreant ontdekt te worden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal