Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Interessante bijeenkomst regio-ondernemers

150129 - Harm PostZUID GRONINGEN – Directeur Harm Post van Groningen Seaports gaf vorige week een boeiende, entertainende lezing voor Ondernemersplein Onstwedde-Alteveer. De ondernemersclub had voor de gelegenheid ook ondernemers uit omliggende dorpen uitgenodigd. Daaraan werd vooral uit Pekela en Stadskanaal goed gehoor gegeven. Zo’n zestig aanwezigen genoten van een vermakelijke, interessante en informatieve bijeenkomst.

Harm Post is een even bevlogen spreker als havendirecteur. Hij vertelde enthousiast en met precies de juiste dosis relativeringsvermogen over de vlucht die de ontwikkelingen in de Eemshaven de laatste jaren hebben genomen, met als recentelijk hoogtepunt de handtekening onder een contract met Google voor de vestiging van een reusachtig datacenter in de Eemshaven.

Werelderfgoed
Post vertelde zijn gehoor hoe bijzonder ontwikkeling van industrie op de grens van wereldwerfgoed de Waddenzee eigenlijk is. En waar bedrijfsleven en natuur- en milieuorganisaties elders nogal eens in jarenlange loopgravenoorlogen verzeild raken, is er in de Eemshaven sprake van overleg en consensus, economische ontwikkeling met oog voor bescherming van de zeer bijzondere flora en fauna in de nabijheid. Een lichtend voorbeeld voor heel Nederland.

Kinderboek
Post sprak niet alleen over datacommunicatie, duurzaamheid, nieuwe energie, chemie en scheepvaart. Hij vertelde ook over het kinderboek dat hij schreef aan de hand van verhaaltjes die hij vroeger verzon voor zijn dochters: ,,Het leverde mij een uitnodiging op voor een congres met enkele honderden topmensen uit het bedrijfsleven. Of ik hen aan het eind van de dag niet een verhaaltje voor het slapengaan wilde voorlezen, een heel bijzondere ervaring.’’

Contacten
De aanwezigen van het organiserende Ondernemersplein en ondernemers uit omliggende dorpen maakten volop van de gelegenheid gebruik om met elkaar kennis te maken. De bijeenkomst leverde waardevolle nieuwe contacten op. En een mooi bedrag voor een goed doel. Want Post schenkt zijn gage voor deze avond in het geheel aan stichting Kinderboeken Cultuurbezit.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.