Direct naar de inhoud.

SP- Veendam wil bevolking raadplegen over herindeling

  • door:
  • op:
Politiek blijft maar dubben over herindeling
Politiek blijft maar dubben over herindeling

VEENDAM – Als het aan de Veendammer SP-fractie ligt, komt er een referendum of de bevolking achter een herindeling staat. Volgens SP-fractievoorzitter Harrie Schoonewille zijn de inwoners zelf niet om hun mening gevraagd, terwijl hij het idee heeft dat de inwoners van Veendam niet staan te springen om een herindeling.

Gisterenavond werd in de gemeenteraad van Veendam een ‘strategische agenda’ besproken. Daarin hebben de burgemeesters van Veendam, Vlagtwedde, Bellingwedde, Stadskanaal en Pekela een eerste aanzet gegeven om in hoofdlijnen uiteen te zetten wat hun gezamenlijke kracht is.

Coalitiepartij GemeenteBelangen Veendam uitte bij monde van fractievoorzitter Christel Knot haar twijfels over nut en noodzaak van de ‘opgelegde herindelingsplannen’. Nu Bellingwedde en Vlagtwedde het liefst samen verder gaan, blijft er volgens haar ‘voor Veendam wel iets heel duns over met alleen Stadskanaal en Pekela’.

Toch krijgt de SP vooralsnog maar weinig steun voor haar wens voor een referendum over de herindelingsplannen. Wel is het volgens de D66 fractie verstandig om even pas op de plaats te maken totdat helder is wat de rol van de SP in de provincie zal zijn omdat duidelijk is dat deze partij geen voorstander is van herindeling. [ bron: RTV Noord ]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal