Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Parcoursrecord 25e Klap tot Klaploop door Amos Mitei

Start 25e Klap tot Klaploop (F: B J Brinkman / RTVS )

Start 25e Klap tot Klaploop (F: B J Brinkman / RTVS )

STADSKANAAL – (Video) Het weer zat mee. Ongeveer 9 tot 10 graden, weinig wind en een flauw zonnetje! Alle ingrediënten om een nieuw Klap tot klaploop wedstrijdrecord te lopen. En dat gebeurde vandaag ook. De 25e Klap tot Klaploop werd hierdoor extra feestelijk. De Keniaan Amos Mitei liep een nieuw parcoursrecord door de afstand Musselkanaal – Stadskanaal in 28.06 minuten te lopen. Mitei werd hierbij gevolgd door zijn landgenoten Nicodemus Kipkurui en Daniël Yator.

Bijna 1600 lopers verschenen er aan de start in centrum Musselkanaal. De 10 km richting de finish aan het Geert Teisplein in Stadskanaal werd door de meesten zonder problemen gehaald. Bij de vrouwen ging de winst naar Mary Wanijku uit Kenia. Beste Groninger werd Wouter Ploeger uit de stad.  Uiteraard deden er weer veel bekenden mee aan de hardloopwedstrijd zoals ‘TV Noord anchorman’ Marcel Nieuwenweg. De organisatie van de Klap tot Klaploop kan terug kijken op een succesvolle (jubileum) wedstrijd.

De finish en een kort interview met Amos Mitei

Ook Marcel Nieuwenweg loopt mee in de klaploopVlak voor aanvang 25e Klap tot Klaploop

Winnaar Amos Mitei (F: B J Brinkman / RTVS)

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.