Direct naar de inhoud.

Ezra Kering opnieuw winnaar Klap tot Klaploop

  • door:
  • op:
Ezra Kering –  (Foto: Marc Dol – RTV1)

STADSKANAAL – De Keniaan Ezra Kering heeft net als vorig jaar de Klap tot Klaploop gewonnen. Zijn tijd van 29 minuten en 57 seconden over de tien kilometer van Musselkanaal naar Stadskanaal viel enigszins tegen. Kering bleek z’n wedstrijdschoenen vergeten te zijn. Daarom moest hij op zijn trainingsschoenen van start. Vorig jaar liep de Keniaan een halve minuut sneller.

Assenaar Tom Hendriksen werd tweede. Hij kon twee kilometer lang in het spoor blijven van de winnaar. Paul Geertsema legde beslag op de derde plek. Bij de vrouwen won de Keniaanse Lilian Jelag in een tijd van 32.50 minuten de 29e Klap tot Klaploop tijdens een zonovergoten parcours bij temperaturen die in de zomer niet zouden misstaan.

Afscheid

Voor Klap tot Klaploop Voorzitter Jaap Duit (69) en wedstrijdsecretaris Herman Bruining (70) was het op 2e paasdag 2019 afscheid nemen. De bestuursleden maken plaats voor verjonging en vers bloed. Patrick van Veen, John de Graaf en Jan Frankema vullen het bestuur nu aan. Door het fraaie weer was het ook erg druk in het centrum. Kijkers en bezoekers bleven nog lang nagenieten in het gezellige centrum van Stadskanaal.

RTV1 heeft de wedstrijd live uitgezonden via de radio. Een TV reportage zie je vanavond op het lokale televisiekanaal vanaf 19.00 uur..

Lilian Jelag – (F: Marc Dol – RTV1)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal