Direct naar de inhoud.

Basisschoolleerlingen in Stadskanaal en Vlagtwedde scoren 6042 boeken

  • door:
  • op:
Scoor een Boek
Scoor een Boek

ZUID GRONINGEN – Basisschoolleerlingen uit de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde hebben op woensdag 22 april het leesproject Scoor een Boek! afgesloten. Tijdens een sportieve ochtend werd de eindstand van deze regio bekendgemaakt: in totaal lazen de kinderen in tien weken maar liefst 6042 boeken. Met Scoor een Boek! wil de Bibliotheek, samen met FC Groningen in de maatschappij, het leesplezier bij kinderen stimuleren.

Scoren

Na tien weken scoren in de klas, konden de kinderen nu scoren op het veld. Met activiteiten als ‘stropdasschieten’, ‘voetbalbowling’ en een mega stormbaan beleefden de 647 kinderen zichtbaar veel plezier. De organisatie van de sportieve afsluiting lag in handen van Sportteam Stadskanaal van Stichting Welstad.

De klassen die de meeste punten wisten te scoren, wonnen een door Nick van der Velden gesigneerde FC Groningen-bal. De uiteindelijke winnaars waren groep 5 van de Willibordschool uit Stadskanaal en groep 5 van De Rank uit Onstwedde.

Het scoren in de klas is ook uitstekend gelukt. Wethouder Giny Luth maakte samen met Biblionet Groningen bekend dat de leerlingen uit deze regio maar liefst 6042 boeken hebben gelezen. “Een prachtige score”, aldus Luth. “Het is belangrijk dat kinderen veel en met plezier lezen en ik ben blij dat dit project hieraan heeft kunnen bijdragen!”

Leesplezier

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de maatschappij een belangrijke rol speelt. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende scholen zijn de afgelopen weken aangespoord om te lezen, onder meer met videoboodschappen van FC Groningen-speler Nick van der Velden.

 42562 gelezen boeken!

Ruim 5000 leerlingen uit 236 klassen en van 154 scholen deden in 2015 mee met Scoor een Boek!. Na drie succesvolle jaren, waarin het aantal gemeenten, klassen en kinderen jaarlijks steeg, is het project nu provinciebreed uitgerold. Van drie naar 22 deelnemende gemeenten en van 2692 boeken naar enkele tienduizenden. Op donderdag 23 april werd in Veendam bekend gemaakt dat in de hele provincie Groningen maar liefst 42562 boeken zijn gelezen!-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal