Direct naar de inhoud.

PvdA en ChristenUnie: kindpakket in gemeente Stadskanaal

  • door:
  • op:
Raadsvergadering (archieffoto RTVS)
Raadsvergadering (archieffoto RTVS)

STADSKANAAL – De Kinderombudsman heeft onderzoek gedaan naar kinderen die opgroeien in armoede. Uit zijn onderzoek is gebleken dat 1 op de 9 kinderen in ons land opgroeit in armoede. Doordat er steeds meer mensen zonder werk komen te zitten, zullen meer gezinnen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en zal er vaker een beroep worden gedaan op de bestaande voorzieningen. De Kinderombudsman beveelt het samenstellen van een kindpakket aan.

Deze kinderen ervaren dat ze niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes en raken hierdoor steeds meer geïsoleerd. Als we deze groep kinderen niet ondersteunen zullen ze getekend zijn voor het leven en wordt hen de mogelijkheid ontnomen om zelf uit de armoede te komen en te blijven wanneer ze volwassen zijn. Het zal het kind-zijn ontwikkeling en het gevoel van veiligheid diep schaden.
Gemeenten spelen een belangrijke rol in het bestrijden van armoede. In september wordt het gemeentelijke armoedebeleid herijkt. Tijdens de algemene beschouwingen van 8 juni hebben de PvdA en ChristenUnie van de wethouder de toezegging gekregen dat het kindpakket onderdeel zal worden van het nieuwe armoedebeleid, toegespitst op de lokale situatie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal