Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borger-Odoorn wil meer toegankelijkheid van AED’s

eerste hulpBORGER – Gemeentebelangen Borger-Odoorn maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van AED’s. De partij komt tot de conclusie dat een deel van deze levensreddende defibrillatoren niet dag en nacht bereikbaar zijn.

Raadslid Johan Nijmeijer van Gemeentebelangen heeft de kwestie onder de aandacht van het college van B en W gebracht. “Ik ken in mijn eigen woonplaats Borger al een aantal voorbeelden van AED’s die na kantooruren niet te gebruiken zijn, omdat de ruimte waarin ze hangen dan niet toegankelijk is.”

Een overzicht
Wethouder Frits Alberts zegt dat de gemeente geen coördinerende rol heeft als het gaat om AED’s, maar hij laat wel een overzicht maken van deze apparaten in Borger-Odoorn en de toegankelijkheid er van. Het Rode Kruis heeft alle AED locaties in een handige app staan. [ RTV Drenthe ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.