Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borger-Odoorn voert verkennende gesprekken over opvang asielzoekers

Foto: COA.nl

Foto: COA.nl

BORGER – ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn heeft een oriënterend gesprek gevoerd met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over de mogelijke opvang van asielzoekers in haar gemeente. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en uitstroom (uit de opvang) van asielzoekers in Nederland. Om deze taak uit te kunnen voeren, vraagt het COA medewerking van Nederlandse gemeenten. Er is (nog) geen formeel verzoek voor het vestigen van een asielzoekerscentrum ingediend bij de gemeente Borger-Odoorn.

Nog geen standpunt
Borger-Odoorn begrijpt de urgentie van het vraagstuk waar het COA mee te maken heeft; de instroom van het aantal asielzoekers neemt toe. De gemeente vindt het vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid dan ook vanzelfsprekend om in elk geval het gesprek met COA aan te gaan. De gemeente heeft naar aanleiding van een eerste gesprek nog geen standpunt ingenomen. De gemeenteraadsleden zijn wel geïnformeerd.

Een zorgvuldig proces
Burgemeester Jan Seton benadrukt dat de gemeente Borger Odoorn nog in een verkennende fase zit:
“We snappen de urgentie, maar zijn ons er van bewust dat de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum een afweging is waarbij je een zorgvuldig proces moet doorlopen met verschillende partijen. Allereerst willen we goed bekijken wat het COA van ons zou willen en wat dit dan voor ons als gemeente betekent. Daarom nemen we nu ook nog geen standpunt in.” De gemeente brengt op dit moment intern een aantal zaken in kaart en gaat daarna voor een tweede keer in gesprek met het COA. “Mochten deze gesprekken met het COA leiden tot een formeel verzoek van hun kant, dan zullen we uiteraard ook met inwoners van de gemeente en de politieke partijen in gesprek gaan”, aldus burgemeester Seton.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.