Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fokke Jonkman winnaar 3e STAR-schaaktoernooi

Schaak toernooi STAR

Schaak toernooi STAR

VEENDAM – Het STAR schaaktoernooi (het derde alweer) werd, voor het eerst, gehouden op een zondag. Deze keer werd het maximale aantal deelnemers (28) niet gehaald. Daaraan debet was het Atlantis toernooi in Groningen dat gelijktijdig werd gehouden. Met 22 deelnemers, waaronder een zevental ’toppers’ kon toch van een goede bezetting gesproken worden. De op papier sterkste speler, Fokke Jonkman van de Schaakclub Meppel, werd winnaar. Na vijf ronden had hij vier overwinningen en een remise geboekt.
In de trein schakenDeel van de charme van het toernooi zijn de ‘wandelende’ stukken door het schommelen van het rijtuig. Met name tijdens de tweede retourrit liet de machinist, door steeds snel op te trekken, blijken dat de stoomloc heel wat paardenkracht bezit. De rijtuigen blijven dan rammelen en zetten daarmede de schaakstukken in beweging.

[ Verslag: Theo Mooijman/ Radio Parkstad ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.