Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorlopig nog geen RTL Z in Veendam via SKV

F: RTL Nederland

F: RTL Nederland

VEENDAM – Abonnees van Stichting Kabelnet Veendam (SKV) kunnen nog niet kijken naar de nieuwe zender RTL Z. De reden dat SKV RTL Z niet doorgeeft is omdat de kabelstichting het niet eens kan worden met RTL Nederland over de kosten en doorgifte eisen. RTL Z is afgelopen maandag van start gegaan als zelfstandige zender. Daarvoor was de (financiĆ«le) nieuwszender onderdeel van de dagprogrammering op RTL 7.

Doorgifte-eisen
De onderhandelingen lopen onder meer vast op de vergoeding die RTL eist van SKV om RTL Z door te mogen geven. Volgens Bert Feiken van SKV is deze doorgiftevergoeding te hoog en zou de abonneeprijs daardoor omhoog moeten. Daarnaast eist RTL een plek in het digitale basispakket. ‘Maar wij vinden RTL Z meer iets voor een pluspakket’, stelt Feiken. ‘Al is dat waarschijnlijk een gepasseerd station, omdat Ziggo en KPN de zender wel in het basispakket hebben gezet.’ RTL verlangt bovendien dat kabelbedrijven de nieuwe zender op kanaal 11 zetten. ‘Als je dat niet doet, moet je meer betalen’, vertelt Feiken via RTV Noord

Niet enige aanbieder
SKV is niet de enige tv-aanbieder in het land die nog geen akkoord met RTL heeft over doorgifte van RTL Z. Ook andere kleine kabelbedrijven, zoals Kabel Noord in Noord-Friesland, en bij satellietaanbieder Canal Digitaal is de zender nog niet te zien.

RTL Z is in de gemeente Stadskanaal op Ziggo kanaal 12 te zien in HD en op positie 975 in SD kwaliteit. Bij KPN zit de zender op kanaal 11.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.