Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buurtcentrum Maarsstee ontvangt 25.000 euro dankzij Oranje Fonds

Buurtcentrum Maarsstee

Buurtcentrum Maarsstee

STADSKANAAL – Het Oranje Fonds biedt een financiële ondersteuning van € 25.000,- voor de herinrichting van het Buurtcentrum Maarsstee in Stadskanaal. Het gaat hierbij onder andere om de ombouw van een ongebruikte kantoorruimte tot de inbouw van een moderne keuken. Het is de bedoeling dat de keuken gebruikt gaat worden voor een wekelijkse gezamenlijke warme maaltijd voor buurtbewoners. De kosten van de maaltijd zijn low budget, ongeveer € 3,00 per persoon. De keuken zal ook worden gebruikt bij het kniepertjes bakken, de Nieuwjaarsvisite, het stamppotkaarten en overige activiteiten. De verder herinrichting zal bestaan uit het vervanging van het meubilair en huidige TL-verlichting door Led-verlichting, de aanschaf van een nieuwe computers en een grote opknapbeurt van de binnenkant van het pand.

50.000 euro

Het bestuur van het buurtcentrum is blij verrast: ” We zijn ontzettend blij met deze ondersteuning. Aanvankelijk hadden we alleen een bijdrage voor de keuken aangevraagd. Maar op basis van ons beleidsplan 2015-2018 kwam de vraag van het Oranje Fonds waarom we niet alle plannen in één keer uitvoerden. Hiervoor ontbrak ons het geld, want we konden zelf maximaal € 25.000,- investeren. Nu het Oranje Fonds volgens het ‘euro voor een euro’ principe maximaal € 25.000,- bijdraagt, kunnen we in totaal € 50,000,- investeren. Elke euro die we zelf investeren, betekent ook een euro van het Oranjefonds. Dat mag ook wel, want alleen de keuken al loopt flink in de papieren. Maar het is wel heel erg fijn dat we nu alles kunnen doen wat we plan waren. We hopen volgend voorjaar alles gerealiseerd te hebben. Het zal ongetwijfeld bijdragen tot een buurtcentrum met een warmere uitstraling. En dat komt niet alleen door de keuken.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.