Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Foto-tentoonstelling ‘Teis achter de Schermen’

Theater Geert Teis en het Best Western Hotel (F: RTVS)

Theater Geert Teis en het Best Western Hotel (F: RTVS)

STADSKANAAL – Ontmoeten en verhalen vertellen, dat is waar het Theater Geert Teis om gaat. Bezoekers genieten van een voorstelling en als het goed is gaan ze er helemaal in op. Om de illusie voor de toeschouwer zo groot mogelijk te maken moet er heel wat ‘uit de kast’ gehaald worden. Veel daarvan blijft voor de theaterbezoeker buiten beeld.

Om hiervan toch een glimp op te kunnen vangen kregen 1e jaars studenten van De Fotolocatie te Haren de praktijkopdracht: fotografeer ‘Teis achter de Schermen’. Zij gingen aan het werk met hun camera en brachten al die zaken die een wezenlijke rol spelen bij het tot stand komen van theater in beeld. Van wat zij zagen is een kleine, prachtige tentoonstelling samengesteld. De foto’s bieden de theaterbezoeker nu ook een kijkje achter de schermen.

De tentoonstelling is georganiseerd in het kader van het project CultuurWerkt van ‘De Compagnons van Zuid- en Oost-Groningen’, een stichting waarin tal van ondernemers en organisaties hun krachten hebben gebundeld teneinde deze regio meer zichtbaar te maken.

De foto-tentoonstelling ‘Teis achter de Schermen’ is van 14 oktober tot 10 december gedurende de openingstijden (indien er een voorstelling is) te zien in de foyer van het theater. De fotografen zijn Annalie Akkerman, Caroline Penris, Jacqueline Damming, Johan van der Klaauw en Leo de Jong. Zij werden begeleid door de docenten Marieke Kijk in de Vegte en Corine Hörmann.

flyer achterdeschermen

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.