Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politiek Veendam nog onzeker over PSV fusie

Herindeling

Wel of geen grote Veenkoloniale gemeente..

VEENDAM – Gisterenavond werd er tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Veendam gesproken over de gemeentelijke herindeling. De strategische agenda (punt 11 tijdens de raadsvergadering) werd gepresenteerd door mevrouw H. Möhring, waarna deze opiniërend werd besproken. Veel duidelijkheid bracht het nog niet. Nog steeds kijkt de grootste partij Gemeenten Belangen richting Hoogezand-Sappemeer. “Gemeente Belangen is nog niet overtuigd van een fusie met Pekela en Stadskanaal”, zegt fractievoorzitter Christel Knot. Oppositiepartij PvdA was iets positiever richting een PSV (Pekela-Stadskanaal-Veendam) fusie en ziet voldoende basis om voorzichtig hierover verder te praten. D66-fractievoorzitter Alian Spelde ziet een herindeling met Pekela en Stadskanaal best wel zitten en zo liepen de meningen nogal uiteen.

Volgend jaar

Veel partijen hebben nog zorgen, vragen en voorstellen. Daarom werd besloten om dit jaar nog niet met een besluit te komen. Waarnemend burgemeester Sipke Swierstra (VVD) adviseerde zijn raad dan ook om pas in de loop van volgend jaar hierover een besluit te nemen. Nu niet overhaast een mening vormen maar eerst rustig overzien. “Krijgen wij een goed gevoel bij een PSV gemeente of moeten we toch naar andere wegen kijken”, hield hij zijn raad voor. Swiestra is wel van mening dat herindelen onvermijdelijk is. “Wij kunnen niet alleen blijven staan, dat leidt tot stilstand”.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.