Direct naar de inhoud.

Voorstelling met foto’s van oud en nieuw Stadskanaal

  • door:
  • op:

Hoofdstr0252STADSKANAAL – Onlangs verscheen het fotoboek Stadskanaal 250\400, met historische foto’s uit de rijke collectie van het Streekhistorisch Centrum en recente foto’s van John Groenewold. Op zondag 29 november 2015 presenteren John Groenewold en Bert Roossien een selectie uit deze foto’s in het boek en geven daar een toelichting bij. Zij maken daarbij een reis vanaf Bareveld langs het Stadskanaal tot aan de Tweede Afdraai op de grens met Musselkanaal.

Er worden historische locaties getoond naast de situatie op diezelfde plek nu, zoveel mogelijk vanuit dezelfde hoek. Het is verrassend te zien hoe deze plekken door de jaren heen zijn veranderd, of soms juist niet. Of die veranderingen ten goede of ten kwade waren, is aan de beschouwer.

De voorstelling op 29 november begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00 en is gratis toegankelijk voor donateurs van het SHC. Reserveren kan via 0599-612649 (tijdens kantooruren) of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl

Foto: Hotel Dopper, één van de foto’s die ook in het boek is opgenomen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal