Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

200.000 euro lening voor ‘ECO Oostermoer Verbindt’

foto: Oostermoer verbindt

foto: Oostermoer verbindt

EEXT – Gedeputeerde Staten stellen een breedbandlening van 200.000 euro beschikbaar aan ‘ECO Oostermoer Verbindt’. Met deze lening kan de coörporatie opzoek naar een aannemer en daarna beginnen met de aanleg van een proefnetwerk van breedband in het gebied rond Eexterzandvoort. De aanleg van breedband in het buitengebied van de provincie is een belangrijk speerpunt van het Drentse college. Goede internetvoorzieningen zijn van belang voor economie, verblijfsrecreatie, leefbaarheid, onderwijs, veiligheid en zorg.

De coörporatie ‘ECO Oostermoer Verbindt’ is een proefproject voor de provincie Drenthe, omdat zij anders te werk gaan dan andere initiatieven. ‘ECO Oostermoer Verbindt’ begint met de aanleg van breedband in een klein gebied. Vervolgens gaan ze het werkgebied verder uitbreiden in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo. Gedeputeerde Henk Jumelet: “Bij de realisatie van breedband in Drenthe hebben we gezien dat het vaak draait om pionieren. Geen gebied is het hetzelfde en ook de aanpak voor de realisatie en vraagbundeling verschilt. We leren van coörporaties en andere overheden die staan voor hetzelfde doel. De weg die ‘ECO Oostermoer Verbindt’ inslaat is vernieuwend en wij gaan met belangstelling de resultaten volgen.”

Voor de uitrol van breedband hebben Provinciale Staten eerder dit jaar ingestemd met het inzetten van 3 miljoen euro voor het verstrekken van leningen aan initiatieven. ECO Oostermoer Verbindt is het tweede initiatief waaraan de provincie Drenthe een breedbandlening verleent.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.