Direct naar de inhoud.

Stadskanaal prominent in Energiewacht Tour

  • door:
  • op:

De routekaart van de Energiewacht Tour
De routekaart van de Energiewacht Tour
STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal ontvangt op vrijdag 10 april de internationale top van het vrouwenwielerpeloton dankzij de komst van de Energiewacht Tour. De rit over 128 kilometer wordt volledig over het grondgebied van de gemeente verreden.

De start vindt plaats in Musselkanaal, waar met een aanlooplus van 29 kilometer wordt aangevangen. Vervolgens wacht de rensters twee ronden van 34 kilometer, door de plaatsen Stadskanaal, Mussel, Onstwedde en Alteveer. Daarna rijden de rensters drie finaleronden van twaalf kilometer. Niet alleen het centrum van finishplaats Stadskanaal wordt dan aangedaan, maar de route voert ook over de ruilverkavelingswegen rond Stadskanaal. Dat staat garant voor open stukken waar de wind voor een lastige finale zou kunnen zorgen.

Ook de junior-vrouwen komen in actie. Zij rijden twee grote ronden van in totaal 68 kilometer, met start en finish in Stadskanaal.
Wethouder Gelling van Stadskanaal is enthousiast, zowel over de komst van de wedstrijd als over de vele randactiviteiten. “Het is bijzonder dat de route volledig over het grondgebied van onze gemeente gaat en dat alle plaatsen worden aangedaan. Verder is het verheugend dat er wordt samengewerkt met ondernemers en buurtsportcoaches. Daardoor komen alleen al honderden scholieren in actie, bij de clinics Go Biking.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal