Direct naar de inhoud.

Kennismaking vrijwilligers streekomroep Veenkoloniën 1

  • door:
  • op:
Wethouder Velema (D66 - Veendam) in onderonsje met Beleidsmedewerker Ada Tolboom (gem. Stadskanaal)
Wethouder Velema (D66 – Veendam) in onderonsje met Beleidsmedewerker Ada Tolboom (gem. Stadskanaal)

STADSKANAAL/VEENDAM – Het was afgelopen vrijdagavond een gezellige boel bij RTV1, de nieuwe streekomroep i.o. voor het gebied Veenkoloniën. Ongeveer zestig vrijwilligers kwamen langs voor een hapje en een drankje en natuurlijk om kennis te maken. De naam werd vrijdagavond officieel onthuld en staat voor Radio Televisie Veenkoloniën 1. De omroep moet gaan ontstaan uit een fusie tussen de bestaande lokale omroepen uit de gemeente Stadskanaal (RTVS) en Veendam (RTVP).

Media wethouder Jaap Velema (D66 – gem. Veendam) en media beleidsmedewerkster Ada Tolboom (gem. Stadskanaal) hebben met eigen ogen kunnen zien hoe het fusie- omroepstation werkt aan de toekomst. Na het openingswoord van voorzitter Theo Mooijman was er namelijk een voorlichtingsfilm. Hierin in het kort de historie van RTV Parkstad en RTV Stadskanaal. Vervolgens werd de blik op de toekomst gericht. Bovenlokale infotainment, gericht op Veendam, Stadskanaal en omgeving. Hiermee duikt RTV1 precies in dat gebied wat de regionale omroep vaak laat liggen, namelijk kleinschalig maar toch interessant nieuws uit de eigen habitat.

De video presentatie en logo onthulling
De video presentatie en logo onthulling

De fusie wordt in fases uitgevoerd. Vrijdagavond was het kick- off. Naast de aankondiging was er een éérste kennismaking tussen de medewerkers, werden er vragen beantwoord en was het vooral heel erg gezellig met muziek van Bert Drenthe. Begin maart staat de website van RTV1 online. De huidige websites van RTV Stadskanaal en RTV Parkstad zullen dan doorgelinkt worden. Vanaf september klinkt via de zendantenne in Stadskanaal (105.3 FM) en Veendam (106.9 FM) hetzelfde geluid in de ether.

Radio Televisie Veenkoloniën 1 heeft met elkaar rond de 90 vrijwilligers . Deze gaan programma’s maken gericht op de gemeenten Veendam en Stadskanaal en het gebied er omheen. Naast radio wil de streekomroep zich ook gaan bezighouden met (streek)televisie en videoproducties via YouTube.

Foto’s gemaakt door H. Cats en B J Brinkman: -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal