Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Koude nacht met kans op gladheid door bevriezing

glad op straat en stoep

gladheid 

WEERONLINE – Er staat ons nog één koude nacht met lichte vorst te wachten en daarbij valt ook (natte) sneeuw. De hoeveelheid sneeuw valt mee, maar in het binnenland kan vooral op de Veluwe, in de Achterhoek en in Limburg een dun sneeuwdekje van een centimeter ontstaan. De temperatuur ligt daarbij rond, of net onder het vriespunt waardoor de sneeuw een tijdje blijft liggen. De sneeuwval is te licht om direct gladheid te veroorzaken, maar doordat het zout op de weg verdunt kan daarna gladheid ontstaan door bevriezing.

Ook in de Randstad kans op gladheid
In de Randstad valt vanmiddag regen. Later in de middag en vanavond kan het westen van het land regen en natte sneeuw verwachten. Tijdens de avondspits is van gladheid in het westen van het land geen sprake, de temperatuur ligt dan rond 3 graden. Komende nacht kan het in de westelijke provincies opklaren. Hierdoor neemt in de loop van de nacht de kans op bevriezingsgladheid toe, waardoor de strooidiensten waarschijnlijk de weg weer op moeten.

Zacht, nat en onstuimig weekend
In het weekend is van gladheid geen sprake. De middagtemperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden en zondag kan het in het zuiden zelfs 13 of 14 graden worden. Daarbij is het bewolkt met regelmatig regen. Vooral zondag gaat het hard waaien met in de kustgebieden zware windstoten en aan zee een stormachtige wind.

Bron: Weeronline

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.