Direct naar de inhoud.

Jeugdclinics Klap tot Klaploop in volle gang

  • door:
  • op:
jeugdclinics Klap tot klaploop
Jeugdclinics

STADSKANAAL – Trainers van Runners Stadskanaal zijn al vanaf week 2 druk bezig om onder schooltijd clinics te geven aan leerlingen van het basis en voorgezet onderwijs in de gemeente Stadskanaal en in de plaats Nieuw Buinen. De clinics worden georganiseerd in samenwerking met sportleerkrachten van het voorgezet onderwijs, buurwerkers sport Stadskanaal van Welstad en met de combi coach Nieuw Buinen (Onderwijs en Sport van het Veenland).

De clinics zijn bedoeld om leerlingen enthousiast te maken om op maandag 28 maart, 2e paasdag, deel te nemen aan de 26e editie van de Rabobank Klap tot klaploop. De te lopen afstand voor de groepen 3 t/m 6 is 1000 meter en voor de groepen 7, 8 en voor de leerlingen van het voorgezet onderwijs tot en met 15 jaar 2000 meter. Uiteraard mag ook worden ingeschreven voor de recreatielopen over 5 of 10 kilometer. Leerlingen tot en met 6 jaar mogen zich aanmelden voor de bambinoloop over 500 meter. Alle jeugdlopen vinden plaats in Musselkanaal.

Vervolgtrainingen
In aansluiting op de clinics vinden er na schooltijd voor basisscholieren uit Musselkanaal, Stadskanaal en Nieuw Buinen op dinsdag 8,15 en 22 maart van 16.00-16.45 uur vervolgtrainingen plaats op het veld naast de Noorderbreedte in Nieuw Buinen. Basisscholieren uit Mussel, Onstwedde en Alteveer kunnen voor de vervolgtrainingen terecht op de ijs- en skeelerbaan in Alteveer op donderdag 10,17 en 24 maart, eveneens van 16.00- 16.45 uur. Ook de vervolgtrainingen worden gegeven door trainers van Runners Stadskanaal. Leerlingen van het voorgezet onderwijs krijgen de gelegenheid om vanaf 29 februari tot en met 23 maart op maandag en op woensdag van 19.00-20.15 uur kosteloos mee te trainen met Runners Stadskanaal. Verzamelplaats is de Noorderpoortschool aan de Sportparklaan, nabij de atletiekbaan.

Bokaal “Sportiefste school Klap tot Klaploop”
Ook dit jaar wordt er weer een bokaal uitgereikt aan de basisschool die zowel de clinics onder schooltijd hebben gevolgd als waarvan procentueel de meeste kinderen deelnemen aan de Klap tot klaploop. De bokaal wordt op de dag van de Klap tot Klaploop na afloop van de jeugdlopen aan de winnende school uitgereikt. Daarnaast zijn er individuele prijzen voor meisjes en jongens in de verschillende leeftijdsklassen ,respectievelijk de 1e, 2e of 3e plaats..

Inschrijven voor de Klap tot klaploop
Inschrijven voor de Klap tot klaploop via www.klaptotklaploop.nl is mogelijk tot en met zondag 13 maart 2016. Betalen gaat via IDEAL. De voornaam van de loper komt op het startnummer te staan. Van alle deelnemers wordt er een video opname gemaakt. Na-inschrijving is voor de 1000 en 2000 meter niet mogelijk!

Meer informatie
Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld inschrijfgeld en starttijden? Ga dan naar de website www.klaptotklaploop.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal