Direct naar de inhoud.

Dialyse Centrum Groningen heet bezoekers welkom tijdens open dag in Stadskanaal

  • door:
  • op:

Dialysezaal
Dialysezaal
STADSKANAAL – Op zaterdag 19 maart opent Dialyse Centrum Groningen (DCG) tussen 10.00 uur en 15.00 uur de deuren van locatie Stadskanaal. Bezoekers kunnen die dag alles te weten komen over thuis- en centrumdialyse en hoe patiënten met een chronische nierziekte deze intensieve behandeling inpassen in hun leven.

Dialysezorg is voor veel Groningers vrij onbekend. Het DCG brengt daar graag verandering in. Tijdens de Open Dag komen vier patiënten dialyseren. Tijdens de behandeling kunnen bezoekers hen vragen stellen. Daarnaast geven verpleegkundigen een demonstratie van de dialysemachine. Bezoekers kunnen zich ook laten informeren over de verschillende behandelingen thuis en in het centrum.

Leven met dialyse
Diëtisten en medisch maatschappelijk werkers leggen uit wat de invloed is van de dialysebehandeling op het leven van de patiënt. Door de nierziekte is een aangepast dieet nodig en kunnen patiënten vaak minder drinken. Hierover vertellen de diëtisten meer. Medisch maatschappelijk werk legt uit hoe zij patiënten ondersteunen bij het inpassen van de behandeling in het leven. Speciaal voor de kleintjes is er een kinderhoek waar zij spelenderwijs kennismaken met nierziekten en dialyse.

Treant Zorggroep
Aanleiding voor de open dag is de Nationale Week van Zorg en Welzijn. De locatie van het DCG bevindt zich op het terrein van Treant Zorggroep, locatie Refaja in Stadskanaal. Met dit ziekenhuis werkt het DCG nauw samen. Geïnteresseerden kunnen het bezoek aan het dialysecentrum goed combineren met een bezoek aan het ziekenhuis. Meer informatie is te vinden via www.dcg.nl/opendag.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal