Direct naar de inhoud.

Nederlands Kampioenschap Ovalracing in Ter Apel start met paasraces

  • door:
  • op:

Close racing bij de National HotrodsTER APEL– Na een korte winterstop waarin vele ovalracing coureurs hun auto hebben geprepareerd of zelfs compleet nieuwe racebolides zijn gebouwd is het nu tijd om de motoren weer te laten ronken tijdens de altijd spectaculaire seizoensopening op zondag 27 maart (1e paasdag) a.s.   Het internationale Nederlandskampioenschap Ovalracing zal net als in voorgaande jaren over zes wedstrijddagen verreden worden op het ovale asfalt van het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Na vijf wedstrijddagen staan de finales in het eerste weekend van oktober op het programma. Dit jaar staan er maar liefst negen verschillende klasses aan de start met coureurs uit geheel Nederland, België, Duitsland en Groot Brittannië.

Schlüter Motorsport Juniorenklasse      
Ook de jeugd vanaf 13 jaar heeft de mogelijkheid om aan het Nederlands kampioenschap Ovalracing in Ter Apel deel te nemen. Na het behalen van een theorie- en praktijkexamen stappen deze jonge coureurs achter het stuur van een standaard raceauto met maximaal 1000cc. Ook dit seizoen mag het Nederlands kampioenschap Ovalracing weer enkele nieuwe coureurs binnen deze klasse verwelkomen. David Bonnarens is met zijn nieuwe Nissan Micra één van de nieuwelingen. Ook Jarno Emming uit Ter Apel zal voor het eerst binnen deze klasse aan de start verschijnen. Manon Boes uit Coevorden is de regerend kampioen in deze klasse en zal haar titel dit seizoen weer verdedigen.

BMW 325i Cup
De BMW 325i Cup heeft de laatste jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen. In deze klasse met allemaal gelijkwaardige auto’s staan structureel meer dan vijftien deelnemers aan de start. Door de bijna identieke auto’s, maken vooral de capaciteiten van de coureurs het verschil in de wedstrijd. Dit is terug te zien in de vele verschillende winnaars van diverse manches in het afgelopen seizoen. Ook dit seizoen mogen we weer enkele nieuwe coureurs verwelkomen. Naast de punten voor het Nederlands kampioenschap zullen de coureurs op zondag 5 juni gaan strijden om de Gouden Helm titel.  Daarnaast is deze klasse ook terug te vinden op het circuit in Lelystad.  NNO Ter Apel en NOV Autospeedway Lelystad hebben dit jaar een extra, gezamenlijk kampioenschap in het leven geroepen, de NOV-NNO BMW 325i e36 Cup, op beide circuits tellen hiervoor drie wedstrijden mee.
Allard Boes uit Vroomshoop wist afgelopen seizoen de Nederlandse titel te behalen. Hij zal dit seizoen van goede huize moeten komen om zijn titel te prolongeren. Het aantal concurrenten is erg groot.

Standaardklasse 1400
Ook dit seizoen zullen de kemphanen Rob Mulder uit Scheerwolde en Stefan Arends uit Roswinkel weer aan de start staan in de  Standaardklasse 1400. Rob Mulder wist afgelopen seizoen uiteindelijk de Nederlandse titel naar zich toe te trekken. De vraag is of de overige concurrenten dit seizoen de  strijd om de titel kunnen gaan verstoren. Wellicht kan Ramond de Haan uit Stieltjeskanaal zich dit seizoen gaan mengen in de titelstrijd. Hij werd afgelopen seizoen derde in het Nederlands kampioenschap en heeft in de winterperiode een compleet nieuwe auto opgebouwd. Maar ook Michel van der Zwaag uit Ter Apel verschijnt met een nieuwe Honda aan de start. Ook voormalig juniorenklasse coureur, Roy Meijering uit Ter Apel, vinden we vanaf dit seizoen terug in deze fraaie klasse.

Stockcar Formule 2 terug in het programma                                                                                                    Nadat de Stockcar Formule 2 klasse in 2015 enkele wedstrijden aan de start stonden zijn ze dit seizoen tijdens de Paasraces weer van de partij op het ovale circuit in Ter Apel. Tijdens de paasraces zijn voor de coureurs punten te verdienen voor de startopstelling van de World Cup Stockcar Formule 2,  die wedstrijd wordt in augustus in het Limburgse Venray gehouden. Er worden dan ook een aantal zeer sterke Stockcar F2 coureurs in Ter Apel aan de start verwacht.  Niels Wubkes uit Ter Apel zal de eer hoog willen gaan houden als één van de regionale favorieten in deze klasse waarin contact in de bochten is toegestaan om positieverbetering te realiseren.

Veel nieuwe deelnemers in de Standaardklasse 2000
In de Standaardklasse 2000 mag de NNO een aantal nieuwe deelnemers noteren. Zo zal Tom Brakels uit Ter Apel na een jaar BMW klasse zijn rentree maken met zijn vertrouwde Honda CRX in deze klasse. Maar ook Danny Bos uit Ter Apel zullen heeft dit seizoen de Standaardklasse 1400 verruild voor deze klasse. De regerend Nederlands kampioen, Kevin Zwiep uit Schoonoord zal dit seizoen niet meer in deze klasse uitkomen na de verkoop van zijn kampioensauto aan Theo de Boer uit Veendam. Het is dan ook de vraag wie de Nederlandse titel van Kevin Zwiep gaat overnemen in deze klasse. Wellicht maakt Danny Klein uit Musselkanaal een goede kans om zijn uitstekende prestaties van afgelopen seizoen om te zetten in een podiumplaats.

Deelnemersveld in de 2litre Hotrod klasse blijft groeien                                                                         Martijn Vowinkel uit Ommen is de regerend Nederlandskampioen in de in 2014 geïntroduceerde 2.0 litre Hotrodklasse. Meestal heeft de invoering van een nieuwe raceklasse een lange aanlooptijd nodig om een representatief deelnemersveld aan de start te kunnen zien. Hoe anders is dit echter bij deze klasse. Het aantal van zeventien coureurs in het derde levensjaar van deze klasse is dan ook opzienbarend. Zo zal het publiek getrakteerd worden op een aantal nieuwe en zeer fraaie bolides.  Vowinkel zal dit seizoen samen met Gerton Boes uit Coevorden, Ronald van der Linden uit  Zuid- Beijerland en Marc Stegmeijer uit Baarlo de Nederlandse eer hoog moeten gaan houden. Sterke concurrentie is er o.a. te verwachten van de ervaren Duitse coureurs Dirk Albrecht, Christian Baer, Frank Nohring en Mario Baer. Op 3 en 4 september zal er weer een heus speedweekend in Ter Apel worden gehouden. Dan staat ook de Dutch Open titelstrijd op het programma, die bij vele Britse coureurs inmiddels al weer rood omcirkeld op de racekalender voor 2016 staat.

National Hotrods
Non contact ovalracen op allerhoogste niveau kunnen de racefans zien bij de National Hotrods. Deze achterwiel aangedreven racewagens behalen op de bijna 500 meter lange oval zeer hoge snelheden. John van den Bosch uit Rosmalen is de regerend kampioen en ook dit jaar weer één van de grote favorieten, al is de verwachting dat de concurrentie dit seizoen groter dan ooit tevoren zal zijn. Geduchte tegenstander Ralph Verberkt uit het limburgse Horst heeft zijn auto verkocht en is druk doende om een nieuwe Hotrod te prepareren. Ook zit momenteel een grote groep regionale coureurs te popelen om de ervaren van den Bosch als kampioen van Nederland te onttronen. Zo zijn de Johan Sanders, Mark Teuben, Harm Veenstra, Erik Emming uit Ter Apel en Reimon Bos uit Noord Sleen bij de National Hotrods in staat gebleken om continue hun prestaties te verbeteren en daarmee een gooi naar een podiumplek kunnen doen. Jeffrey Zwiep uit Schoonoord heeft afgelopen winter de Ford Focus van EuroMaster winnaar Ralph Verberkt overgenomen, in deze auto is de vertrouwde Volkswagen krachtbon van Emming Motorentechniek terug te vinden. Hiermee hoopt ook Zwiep definitief aansluiting bij de top van de National Hotrods te bewerkstelligen. Nieuw aan de start bij de National Hotrods is Djony Meijer. Nadat hij afgelopen seizoen de NK titel in de Sportklasse won zal de Ter Apeler met een Opel Tigra nu bij National Hotrods aan de start verschijnen en daar zijn geluk beproeven.

Super- & Sportklasse

De Superklasse sloot het seizoen 2015 af met een geweldige strijd om de titel. Uiteindelijk won Rene Teerink uit Halle de titel nipt voor Uwe Mundelein uit het Duitse Bochum. Teerink zal in de beginfase van het seizoen helaas niet nog aan de start staan. Wellicht dat we hem later dit seizoen nog in actie zien. Voor Mundelein, Erwin van der Meer en Frank Schoonbeek een uitgelezen kans om hun titelaspiraties waar te maken.

In de sportklasse heeft Djony Meijer na het behalen van de Nederlandse titel de overstap gemaakt naar de National Hotrods. Zijn bolide zal echter wel weer aan de start staan. Dikkie Vos uit het Duitse Bunde, is achter het stuur terug te vinden samen met nog enkele nieuwelingen zorgt hij voor een welkome aanvulling in deze klasse. Edward Jan Walsma zal dit seizoen met zijn nieuwe VW Polo aan de start verschijnen. De in equipe racende Marsel Luining en Toine Koops en Lucas Wagt zullen er alles aan doen om dit jaar de hoogste trede van het  podium te mogen beklimmen.

De openingsraces van het Nederlandskampioenschap Ovalracing beginnen zondag 27 maart (1e paasdag) om 11:30 uur in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.


Wedstrijddata Int. Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2016

Zondag 27 maart (Eerste Paasdag)
Seizoensopening

Ronde 1; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2016

+ Stockcar Formule 2 World Cup qualifier Raceway Venray

Overige races:

5 mei (hemelvaartsdag), 5 juni, 10 juli, 3&4 september (speedweekend), 2 oktober (finales)

Waar:
Autosportstadion “de Polderputten” Ter Apel (Hanetangerweg 5a)

Aanvang:
11.30 uur



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal