Direct naar de inhoud.

Internationale belangstelling voor de 26e Rabobank Klap tot Klaploop

  • door:
  • op:

klaptotklapSTADSKANAAL – Ook bij de 26e editie van de Rabobank Klap tot Klaploop verschijnen zowel bij de mannen als bij de vrouwen atleten uit Kenia aan de start. Opvallendste naam bij de mannen is wel  Geoffrey Yegon uit Kenia, die afgelopen zondag in Venlo de halve marathon aflegde in de beste seizoentijd van 59:44.

Behalve uit Kenia zullen atleten uit Europese landen als Duitsland en Zweden aan de start verschijnen. Daarnaast komen er deelnemers uit geheel Nederland.
Bekende lopers zijn o.a. Olfert Molenhuis, Arjan Marchand, Jacelyn Gruppen (Nederlands kampioen marathon bij de dames in 2014), Jessica Oosterloo (3e bij de Klap tot Klaploop in 2015) en good old Anne van Schuppen. Ook de Noordelijke top is aanwezig.

Winnaar Amos Mitei (F: B J Brinkman / RTVS)
Winnaar vorig jaar: Amos Mitei (F: B J Brinkman / RTVS)

Scholieren van zowel basisscholen als van het voortgezet onderwijs doen weer massaal mee aan de 1000 of 2000 meter of zelfs aan de 5 of 10 km.

Nordic-walkers/sportieve wandelaars en wheelers/handbikers zijn ook weer vertegenwoordigd en vertrekken voor hun tocht over 10 km om 11.40 uur.

Daarna wordt het evenement in Musselkanaal vervolgd met de bambinoloop over een afstand van 500 meter.

Na-inschrijven is voor de recreatielopers over 5 en 10 km, Nordic-walkers/sportieve wandelaars en de bambinolopers nog mogelijk op zaterdag 26 maart van 13.00-18.00 uur in sporthal “De Spont’, Gandhiplein 3 in Stadskanaal. Dan is er tevens gelegenheid om de startnummers op te halen.

Ook op maandag 28 maart, 2e paasdag, kunnen van 10.00-13.00 uur de startnummers nog worden opgehaald in sporthal ‘De Spont’.

Deelnemers aan de bambinoloop en aan de jeugdlopen in Musselkanaal, die op zaterdag 26 maart hun startnummer niet hebben opgehaald in sporthal ‘De Spont’, kunnen dat op 2e paasdag alsnog doen bij een marktkraam op het Diemerplein in Musselkanaal.

Na-inschrijving is op maandag 28 maart, 2e Paasdag, voor geen enkel onderdeel meer mogelijk!!



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal