Direct naar de inhoud.

Burgemeester tapt voor Hollandse meiden in Guatemala

  • door:
  • op:

IMG_1615STADSKANAAL – Rotary Stadskanaal houdt dit jaar een actie voor medische zorg aan kinderen in Guatemala. Tijdens de drukbezochte Knoalster Nacht en Koningsdag wordt op het pleintje ‘naast de Bruna’ 24 uren lang getapt voor dit goede doel. Burgemeester Baukje Galama is één van de tappers die het publiek voorziet van een drankje.

Rotary Stadskanaal hoopt op veel bezoekers. Aeilke Muthert vertelt dat het een ware happening wordt: ‘Er is live-muziek, zo verleent de Muziekschool Zuid-Groningen haar medewerking. We zetten onze waardevolle traditie voort en combineren het aangename met het nuttige’.

Vera van de Kolk
Vera van de Kolk

De link met Guatemala is gelegd via Vera van de Kolk. Deze twintiger uit Stadskanaal werkt sinds drie jaren in het Midden-Amerikaanse land. In de wereld behoort Guatemala tot de landen met de meest ondervoede kinderen. Vera is logopediste en verbonden aan de Tess Unlimited, een kleine
Nederlandse organisatie. Deze stichting biedt dagelijks naschoolse opvang aan vijftig kinderen en verzorgt jaarlijks meer dan 200 operaties voor kinderen met een hazenlip. Deze kinderen wordt perspectief op een beter leven geboden door goede medische zorg en begeleiding.
IMG_1605
In het team van Tess Unlimited werken een viertal jonge Nederlandse vrouwen samen met Guatemalteken. Ze zijn voor hun werk afhankelijk van donaties en giften. Dit jaar kunnen ze dus rekenen op de steun van burgemeester Galama.

Zie ook onderstaande film van Vera van de Kolk uit Stadskanaal:

https://youtu.be/mkWKZNwZIwc



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal