Direct naar de inhoud.

St-Jorismis in Semsstraatkerk Stadskanaal door Drents Vocaal Ensemble

  • door:
  • op:

m_Drents Vocaal-Ensemble 1_CMYK_300STADSKANAAL – De als Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk heeft voor Stadskanaal een primeur. Het kamerkoor Drents Vocaal Ensemble uit Borger zal zondag 22 mei onder leiding van dirigent Bernhard Slofstra het eerste concert geven in de onlangs als ‘Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk’ heropende kerk aan de Semsstraat.

Het koor zingt favorieten uit zijn repertoire ‘van middeleeuws tot modern’, waaronder werken van Gastoldi, Wikander, Rachmaninov, Poulenc en Elgar. Na de pauze staat de St. Jorismis van Herman Finkers op het programma; een feestelijke mis met her en der een muzikale knipoog die de cabaretier oorspronkelijk schreef voor zijn eigen huwelijk. Pianist Tomas Kloosterman begeleidt het koor in de mis en daarnaast bij twee liederen van Elgar. Als solist speelt hij etudes van Rachmaninov.

Dit programma van a capella en begeleide koorzang en solo piano biedt het publiek de gelegenheid om de akoestiek van het Ontmoetingscentrum te verkennen. Aanvang is 15.00 uur; de zaal is open om 14.30. Toegang kost voor volwassenen €10,-; voor jongeren tot 16 jaar €7,50. Koffie of thee met iet lekkers in de pauze en het programma zijn inbegrepen. Kaarten reserveren kan via secretariaat@drentsvocaal.nl onder vermelding van naam en aantal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal