Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wandelaar vindt afgesneden kop van ree in het bos

boswachterij ExlooEES – Ritzo ten Cate uit Groningen deed tijdens pinksteren een lugubere ontdekking tijdens een wandeling in de bossen bij Ees en Exloo. In het bos lag de kop van een ree. “Ik liep in het bos en ineens zie ik zo’n hoofd liggen”, vertelt hij bij RTV Drenthe. “Dan kijk je er eens beter naar en dan sta je versteld. Het is compleet onnatuurlijk en het was ook niet aangevreten of zo.”

Volgens Ten Cate kan de onthoofde ree alleen het werk van stropers zijn geweest. “Als je naar de keel kijkt, dan zie je dat er een scherpe lijn zit. Dat kan alleen met een mes”, vertelt hij. Ten Cate speculeert dat de ree met zijn kop vast in een strik heeft gezeten en dat stropers de kop er af hebben gesneden.

“Een jager laat zijn prooi niet zo achter. Die werken netjes en dat gaat ook met controle.” Het onthoofden van het dier kan volgens Ten Cate niet het werk van een ander dier zijn geweest. “Los van een verdwaalde wolf zijn er sowieso geen dieren in Drenthe die een ree omleggen. “Ten Cate heeft melding van de vondst gemaakt bij de politie.

[Bron/Waarschuwing: Op de website van RTV Drenthe staan foto’s van het dierenleed – RTV Drenthe]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.