Direct naar de inhoud.

Kapteyn Mobiele Planetarium in Bibliotheek Stadskanaal

  • door:
  • op:
Mobiele Planetarium
Mobiele Planetarium

STADSKANAAL – Het heelal is gevuld met vele wonderlijke objecten en gebeurtenissen en dankzij het Mobiele Planetarium van het Kapteyn Instituut kan iedereen die van dichtbij meemaken. Van 23 t/m 27 mei staat het Mobiele Planetarium in Bibliotheek Stadskanaal. Het Mobiele Planetarium is een opblaasbare koepel waarin aan de binnenkant interactieve films worden geprojecteerd van de sterrenhemel en al het moois in het heelal.

Noorderpoort organiseert die week schoolbezoeken voor het Voortgezet Onderwijs. Maar ook bezoekers van de Bibliotheek kunnen een bezoekje brengen aan het Mobiele Planetarium. Vrijdag 27 mei van 12.00 tot 14.00 uur staan studenten van Rijksuniversiteit Groningen klaar om mensen rond te leiden en uitleg te geven.

Bekijk de planeten rond onze zon van dichtbij, maak een reis van de verste sterren naar het centrum van onze Melkweg en verbaas je over de meest bijzondere spiraal- en ellipsvormen van andere melkwegstelsels.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal