Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herman Finkers eregast bij uitvoering van zijn St-Jorismis

Componist Herman Finkers eregast Semsstraatkerk

Componist Herman Finkers eregast Semsstraatkerk

STADSKANAAL – Kamerkoor Drents Vocaal Ensemble uit Borger verzorgde afgelopen zondag 22 mei een geslaagd concert in het goed gevulde Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk in Stadskanaal. Herman Finkers woonde als gast van het koor de uitvoering van zijn St-Jorismis bij. Het concert stond onder leiding van Bernard Slofstra en pianist Tomas Kloosterman begeleidde het koor op piano. In de goede akoestiek van de volle kerk kwam de mis prachtig tot zijn recht. De aanwezigheid van de componist bleek een extra stimulans voor een geslaagde uitvoering die door het publiek met luid applaus werd beloond. ‘Voortreffelijk’, oordeelde Herman Finkers. Na afloop bleef hij nakaarten, waarbij koorleden hun kans schoon zagen om hun muziek te laten signeren.

Voor de pauze zong het koor favorieten uit zijn grotendeels a capella repertoire ‘van middeleeuws tot modern’. Enkele liederen van Edward Elgar werden begeleid op piano. Pianist Tomas Kloosterman speelde daarnaast enkele etudes van Rachmaninov. Drents Vocaal Ensemble treedt ook op uitnodiging op en de bassen en alten kunnen versterking gebruiken. Eventueel kun je bij interesse contact opnemen via secretariaat@drentsvocaal.nl

Kamerkoor Drents Vocaal Ensemble en eregast Finkers

Kamerkoor Drents Vocaal Ensemble en eregast Finkers

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.