Direct naar de inhoud.

Regionale omroep kan DAB+ niet betalen

  • door:
  • op:

logos-regionale-omroepen-300x270GRONINGEN – De publieke regionale omroepen in Nederland dreigen in 2017 te stoppen met hun radio-uitzendingen in de digitale ether (DAB+). Dit zegt de ROOS, de overkoepelende organisatie van regionale omroepen. De belangenorganisatie zei dat afgelopen week in een reactie op een brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer. Afgelopen dinsdagmiddag debatteerde de Tweede Kamer met minister Kamp van economische zaken over het digitaliseringsbeleid van de radio.

Aanleiding is een eerdere brief van minister Kamp over de digitalisering van de etherfrequenties waarin met geen woord wordt gerept over de DAB+ uitzendingen van de omroepen en de financiering daarvan. Uit eigen middelen kunnen de regionalen de extra kosten voor uitzendingen niet langer betalen. Vanaf 2017 moeten de omroepen namelijk ook al een bezuiniging van 17 miljoen euro doorvoeren.

RTV Noord directeur Gijs Lensink reageerde afgelopen week pessimistisch over de gang van zaken via zijn eigen regio omroep. “DAB+ kost ons 500.000 tot 700.000 euro extra. Dat geld was nu nog afkomstig uit een special subsidiepotje. Vanaf 2017 moeten we dat dus zelf gaan betalen en dat lukt ons niet omdat we ook al moeten bezuinigen”, aldus Lensink.

Bron: Semsland Radio Magazine-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal